#Hungarikum #Hungarikumok gyűjteménye #Magazin #Tudtad? /

Fröccs

A fröccs több mint 50 féle fajtája – a bor és a szikvíz arányának és mennyiségének változatásával- a magyar gasztronómia szerves része.

De napjainkban is születnek újabb és újabb bor-szikvízpárosítások. A fröccsnek Magyarország az őshazája, és a mai napig fellegvára, mivel magyarországi borászatok és szikvízkészítő mesterek közös erővel szolgálják ki az egyre növekvő fogyasztói igényeket.

A fröccs ma már divatos ital és nincs olyan magára valamit is adó vendéglátós, aki ne tudna szolgálni vendégeinek igazi szódavízzel készült fröccsel.

Forrás: hungarikum.hu

Szeretnél többet
olvasni?

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál – 2025/05/27 -31

Zsigmond Vilmos (1930-2016), a világhírű, magyar származású Oscar-díjas operatőr Szegeden született, a róla elnevezett filmfesztivál ennek a gondolatnak a jegyében […]

#Fesztivál ajánlók /

TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál – 2025/05/27 – 31

1998 óta évenként rendezzük meg Veszprémben a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált. Alakulásakor az első tisztán kortárs seregszemle volt Magyarországon, jellegét […]

#Fesztivál ajánlók /

Kürtőskalács Vigalom – 2025/05/09 -11

2025-ben már 5. alkalommal szervezzük a Kürtőskalács Fesztivál kistestvérét, tavaszi ünnepét, az 5. Kürtőskalács Vigalmat a Fővárosi Állat-és Növénykert, a Holnemvolt […]

#Fesztivál ajánlók /