#Hungarikum #Hungarikumok gyűjteménye #Magazin #Tudtad? /

LÁNGOS

A lángos készítésének hagyománya szorosan összefügg a kenyérsütés tradíciójával. A lángos kezdetben a kenyértészta dagasztóteknőből kikapart maradékából, vagy a tészta lecsípett darabjából készült.

A lángost eleinte kemencében sütötték, majd zsírban, amit később az olaj váltott fel. A tökéletes lángos közepes vastagságú, nem túl olajos, belül puha, kívül roppanós. Hagyományosan a lángost reszelt sajttal, tejföllel, ízlés szerint fokhagymával megkenve fogyasztják, mára az édes és sós feltétek legkülönbözőbb fajtáiból választhatunk.

A kenyértészta szerte a világban sokféle helyi specialitásnak alapja, ezeknek az ételeknek nagy szerepe van a helyi ízek közvetítésében, turisztikai jelentőségük mellett országimázs formáló jelentőségük is van.

Mindennek jó példája a lángos, ami a kiváló hazai tejföllel kiegészülve igazi magyar specialitásnak számít.

Forrás: hungarikum.hu

Szeretnél többet
olvasni?

Hagyományőrző farsang Panyolán – 2025. 02.08.

Szatmári állatalakoskodó felvonulással űzik el a telet 2025. február 8-án (szombaton) Panyolán, a régi szokásokat megjelenítve. Nagykászoni bikaütés, szalmaégetés, panyolai […]

#Fesztivál ajánlók /

Műkincsvadászatra fel a Bálnában!

Magyarország legnagyobb klasszikus és kortárs művészeti vására 2025. február 6. és 9. között tér vissza Budapestre, a Duna partján elhelyezkedő […]

#Ajánló #Események /

Vince-napi borkóstolók, Kínai Újévi Fesztivál és újdonsült négylábú barátok – Hétvégi programajánló

A hétvégén az ország számos pontján várnak bennünket izgalmas programokkal, amelyek között mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Különösen érdemes figyelni […]

#Ajánló /