#Legjobb helyek #MAGYARORSZÁG INFO /

Balatoni bakancslista: 10 top tipp, hogy mit csinálj a Balaton déli partján – Nem csak nyáron!

 

1. Látogasd meg a Szent Donát Kápolnát és kóstolj finom borokat a Kishegyen!

A Balaton déli partjának egyik legkiválóbb bortermelő vidéke a Kishegy és környéke. Számos jó nevű borászat, mint például a Konyári vagy Garamvölgyi és Pócz pincék borai közül választhatsz. Ne felejtsd el megnézni a szőlősgazdák védőszentjének állított Szent Donát Kápolnát, ahonnan pompás kilátás tárul eléd a Balatonra.

2. Mássz fel a Várhegyi kilátóba és lőj egy szuper szelfit!

A 231 méter magas Várhegy csúcsára épült kilátóból jó időben a Tihanyi félszigeten túl is elláthatsz. Érdemes a Balaton felőli hegyfalon vezető sétányon megközelíteni, garantáltan felejthetetlen élményben lesz részed!

3. Sétálj végig a Balaton leghosszabb mólóján!

A déli part egyik legkedveltebb látványossága a 464 méter hosszú fonyódi móló. Sétálj végig rajta családoddal, vagy barátokkal és gyönyörködj a kilátásban és az északi part tanúhegyeiben!

4. Csodáld meg a Bugaszegi Téglagalériát!

Látogass el a Balatonboglár határában található Bugaszegi csodaországba, ami egy különleges, címeres téglákból építgetett háromszintes vár sok diadalívvel és toronnyal. A csodabirodalmat tulajdonosa, Csere János vagy ahogy a környékbeliek hívják, János bácsi saját kezűleg kezdte építeni 20 évvel ezelőtt. A nem mindennapi vár körül rengeteg állattal is találkozhatsz, amelyek szelídek és kedvelik a látogatókat.

5. Lesd meg a Csicsergő-félsziget vízimadarait!

Az itt fészkelő rengeteg madárfaj után kapta ezt a nevet a Csicsergő-félsziget, ami egy 1,5 hektáros terület Balatonberénynél. A focipálya mögött kezdődő Csicsergő sétányról tudod megközelíteni gyalogosan vagy biciklivel.

6. Ebédelj az ország egyik legjobb éttermében!

Akit egy kicsit is érdekel a gasztronómia, egészen biztosan hallott már a balatonszemesi Kistücsökről. Az étterem kivívta a Balaton és az ország egyik legjobb étterme címet és számos hazai és nemzetközi díjat tudhat magáénak. Mindenképp foglalj asztalt, mert az étterem egész évben közkedvelt helye a gasztronómia szerelmeseinek!

7. Látogasd meg a József Attila Emlékházat Balatonszárszón!

A költő utolsó életszakaszát felidéző interaktív múzeum jó program családoknak és baráti társaságoknak is. A múzeumban részleteiben is megismerheted a költő tárgyi és lírai hagyatékát.

8. Ismerd meg a hajózás és a vitorlázás rejtelmeit!

Érdekel a hajózás? Akkor érdemes meglátogatnod a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontot és Kilátót. Tudj meg mindent a hajókról és élvezd a 400 négyzetméteren elterülő interaktív kiállítást, ahol makettek, terepasztalok és szimulátorok teszik még izgalmasabbá az élményt.

9. Próbáld ki az ejtőernyős ugrást Siófokon!

Ha bevállalós vagy, akkor neked ajánljuk a Siófok-Kilitiben áprilistól október végéig kipróbálható ejtőernyős tandemugrást. Egészen biztosan felejthetetlen élményben lesz részed!

10. Vásárolj a fonyódi piacon!

A három hektáros területen elterülő fonyódi piac igazi élmény kicsiknek és nagyoknak. A nyári szezonban hetente háromszor, hétfőn, szerdán és szombaton, míg a téli szezonban kétszer, szerdán és szombaton várják a látogatókat a környékbeli kereskedők. Van itt minden, napi cikkek, élelmiszer, kézműves termékek és használt tárgyak is!

 

Szeretnél többet
olvasni?

Boros Misi: Napszakok

A Virtuózok első évadából egy csapásra ismertté vált Boros Misi májusban háromrészes koncertsorozaton mutatja be a zongorairodalom keresztmetszetét. A kronologikus rendbe állított, […]

#Ajánló /

Kékfestők, pálinkamesterek, nádasjárók – hétvégi programajánló

Egymást érik a jobbnál jobb programok a hosszú hétvégén. A kékfestéstés, a csipkevarrás, a gyapjúhímzés, a szűcshímzés vagy épp az […]

#Ajánló /

Múzeum+FOTÓ

A Szépművészeti Múzeum nagy sikerű Múzeum+ programsorozata ez alkalommal a múzeum két új időszaki kiállítását állítja középpontba. A Kertész, Moholy-Nagy, […]

#Ajánló /